3 stora runda limpor blev det av receptet, dom slutade aldrig jäsa haha!
Vet att det brukar finnas vänner som brukar vilja ha mina recept (DAJJA) så jag skriver det längre ner! Men du får komma och provsmaka det här hemma först, som vanligt ;)
5dl mjölk
50g jäst
25g smör
2tsk salt
2msk honung
3dl finrivna morötter
4dl grahamsmjöl
4dl fint rågmjöl
ca 6dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Solroskärnor
Flingsalt
Värm smöret och mjölken fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den varma mjölken och vispa så att jästen löser sig. Tillsätt de rivna morötterna, honungen, saltet och vetemjölet. Blanda samman till en smidig deg. Låt stå och jäsa i 30-45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i tre delar. Forma till runda bröd och lägg dem på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö solroskärnor och flingsalt över. Grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
50g jäst
25g smör
2tsk salt
2msk honung
3dl finrivna morötter
4dl grahamsmjöl
4dl fint rågmjöl
ca 6dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Solroskärnor
Flingsalt
Värm smöret och mjölken fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den varma mjölken och vispa så att jästen löser sig. Tillsätt de rivna morötterna, honungen, saltet och vetemjölet. Blanda samman till en smidig deg. Låt stå och jäsa i 30-45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i tre delar. Forma till runda bröd och lägg dem på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter. Pensla dem med uppvispat ägg och strö solroskärnor och flingsalt över. Grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Jag hade i lite valnötter också! Tro mig, det gjorde verkligen ingenting :) Blev supergott!
/S
1 kommentar:
Jag kommer! Låt inte Andreas äta upp allt innan bara ;) haha! Love you
Skicka en kommentar